Κωδικός Αριθμός Ασφαλείας (CVV) (Card verification value)

CVV είναι ένας τριψήφιος ή τετραψήφιος κωδικός που αναγράφεται στο μπροστινό ή πίσω μέρος μίας χρεωστικής / πιστωτικής κάρτας και χρησιμοποιείται για την επαλήθευση της ταυτότητας του πελάτη και την ελαχιστοποίηση του κινδύνου απάτης στις ηλεκτρονικές συναλλαγές ή στα ΑΤΜ.

CVV Kodikos arithmos asfaleias

Με την παροχή του κωδικού αριθμού ασφαλείας, ένας έμπορος μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η πιστωτική / χρεωστική κάρτα είναι στα χέρια του πραγματικού κατόχου της και ότι αυτή αντιστοιχεί σε νόμιμο λογαριασμό.

Ειδικά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ο πελάτης πρέπει να συμπληρώσει τον κωδικό αριθμό ασφαλείας (CVV) μετά την εισαγωγή όλων των στοιχείων της κάρτας, κι επειδή δεν αποτελεί μέρος του αριθμού της κάρτας, πρέπει να τον καταχωρεί εκ νέου κάθε φορά. Ακόμα και στην περίπτωση που ένας υπολογιστής έχει αποθηκευμένα και συμπληρώνει αυτόματα τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, ο αριθμός CVV πρέπει να εισάγεται κάθε φορά.

Ο κωδικός αριθμός ασφαλείας έχει διάφορες ονομασίες ανάλογα με τον εκδότη.
Στην περίπτωση της Visa ονομάζεται “Card Verification Value” (CVV), στην περίπτωση της MasterCard ονομάζεται “Card Validation Code” (CVC) και στην περίπτωση της American Express ονομάζεται “Card Identification Number” (CID).